Fitnes vaje je pomembno skrbno načrtovati; najboljše kar z fitnes inštruktorjem, ki vam bo svetoval pri izbiri vaj številu ponovitev ter obremenitvi določenih  mišičnih skupin. Pri samem izvajanju fitnes vaje je zelo pomembna pravilna drža ter sama obremenitev telesa z čemer se izognemo kasnejšim resnim zdravstvenim težavam kot so izpahi sklepov ter poškodba mišic.

Kombinirajte vadbo z zdravim načinom prehranjevanja ter počitkom, ki ga zahteva vaše telo. Fitnes vaje izvajajte postopoma, kar pomeni postopoma dodajajte obremenitev  ter število ponovitev v enem sklopu. Bodite pozorni na obremenitev telesa saj hitro lahko pride do pre treniranosti ter tako imenovanega »muskelfibra« oz. bolečini mišic. To se pojavi najraje takrat ko nekaj časa ne treniramo v mišici nastane presežek mlečne kisline; kar pa lahko ublažite z toplotnimi oblogami, masažo in savno.

Zdrav način življenja predstavlja urejena in zdrava prehrana, gibanje ter določena mera počitka. Prav tako je pri vadbi dobro narediti načrt z katerim opredelite napredovanje pri obremenitvah in ponovitvah. Prav tako naj bo vadba merljiva. Spremljajte svoj napredek, ki vas bo pri vadbi še dodatno motiviral.

Fitnes vaje lahko izvajate tudi zunaj v naravi. Najbolje je vaje opraviti zjutraj, ko ozračje še ni segreto. Jutranja vadba bo poskrbela za celodnevno dobro počutje. Vključite v izvajanje fitnes vaje tudi svoje otroke in prijatelje. Skupaj naredite kaj dobrega za svoje zdravje.

 

Fitnes vaje

 

Kategorije